21 martie 2019

21 MARTIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI

Expozitia ,,Poezia un veşmânt în care ne îmbrăcăm iubirea şi moartea” (L. Blaga)Astăzi, 21 martie 2019, se sărbătoreşte Ziua Internațională a Poeziei, declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, Ziua internațională a poeziei urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

În acest context, Vă invităm în sala de lectură nr. Nr. 2 Ştiinţe Filologice la expoziţia tematică ,,Poezia un veşmânt în care ne îmbrăcăm iubirea şi moartea” (L. Blaga). Sunt expuse documente din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice în care este prezentată poezia literaturii române, poezia literaturii ruse şi poezia literaturii ucrainene.

Studentii la expozitie catre Ziua nationala a poieziei Studentii la expozitie catre Ziua nationala a poieziei Studentii la expozitie catre Ziua nationala a poieziei

Niciun comentariu: