Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

15.08.2017

„CODUL BUNELOR MANIERE ASTĂZI” LA A PATRA EDIŢIE

⏰    Când săruţi mâna unei doamne, te apleci deasupra mâinii sau duci mâna ei la buze?
⏰    Te întâlneşti cu o doamnă. Aştepţi să-ţi întindă mâna sau o întinzi D-ta întâi?
⏰    Eşti în local împreună cu soţia sau logodnica şi o prietenă a acesteia. Vine vânzătoarea de flori. Căreia dintre ambele doamne îi cumperi flori sau căreia i le oferi întâi?
⏰    Te-ai întâlnit cu un prieten şi soţia lui, pe stradă, şi continui o bucată de drum cu ei. De care parte vei merge?
⏰    Când ai dreptul să refuzi să răspunzi la un salut?
⏰    Este modern oare să vorbim urât?

Răspunsuri la aceste şi multe alte întrebări, ce ţin de normele de comportament, ne oferă Aurelia Marinescu în lucrarea “Codul bunelor maniere astăzi” (Bucureşti: Humanitas, 2015).
Vă invităm în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psiho-pedagogice, naturii, reale. Arte să consultaţi această frumoasă ediţie aniversară, cu o copertă şi ilustraţii noi, realizate de Mădălina Răileanu.
“Dacă principiile bunei-cuviinţe sunt eterne, normele de comportament  trebuie să ţină seama de schimbarea deprinderilor şi a mentalităţii odată cu trecerea timpului. În cei 20 de ani de la apariţie Codul a devenit o carte aproape clasică, dar asta nu înseamnă că s-a demodat: această ediţie aniversară a fost minuţios revăzută şi adusă la zi”.
Aurelia Marinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu