19 octombrie 2024

LECTURA DE WEEKEND. DEZVOLTAREA ABILITĂŢILOR DE APLICARE A INTERVIULUI MOTIVAŢIONAL: GHID PENTRU PRACTICIENI de David B. ROSENGREN

Cartea lui David B. Rosengren este o resursă excepţională pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii mintale, consiliere şi educație, oferind un ghid practic şi accesibil pentru aplicarea interviului motivaţional. Autorul îmbină teorie solidă cu instrumente şi tehnici uşor de implementat, ceea ce face ca această lucrare să fie relevantă atât pentru începători, cât şi pentru cei cu experienţă.

Studiile de caz şi exerciţiile practice incluse, facilitează învăţarea activă, ajutând cititorii să-şi dezvolte abilităţile de comunicare şi intervenţie. Abordarea sa centrată pe client şi focusul pe explorarea ambivalenţei îi ajută pe practicieni să susţină clienţii în procesul de schimbare.

Recomandăm această carte tuturor celor care doresc să îmbunătăţească impactul intervenţiilor lor şi să sprijine clienţii în drumul lor către schimbare. Este o lucrare esenţială pentru dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul ajutoarelor sociale şi al sănătăţii mintale.

Niciun comentariu: