06 martie 2024

INSTRUIRE ŞI CERCETARE

Sociologie politică : Note de curs, Chişinău, 2015, autor Pantelimon Varzari
Din cele mai vechi timpuri, dar mai ales în lumea contemporană, politica are implicaţii pentru fiecare cetăţean. Interesul crescând pentru sociologia politică în spaţiul postsovietic este indisolubil legat de marile mutaţii structurale intervenite în viaţa politică a societăţii aflate în plină schimbare.

În colecţia sălii de împrumut Documente didactice şi metodice poate fi consultată şi împrumutată la domiciliu lucrarea Sociologie politică : Note de curs, Chişinău, 2015, autor Pantelimon Varzari.

Notele de curs reflectă principalele probleme teoretico-explicative şi praxiologice ale sociologiei politice în contextul ştiinţelor politice contemporane. Conţinutul lor este structurat în trei mari direcţii/module: reperele teoretico-metodologice ale sociologiei relaţiilor politice, interacţiunea diversilor sfere ale vieţii sociale cu politica şi sociologia subiecţilor activităţii politice în societatea contemporană. 

Prezenta lucrare, având o structură şi un limbaj ştiinţifico-didactic, realizează o trecere în revistă a principalelor teme în cercetarea socialului şi politicului.



Niciun comentariu: