27 martie 2023

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII de Mark MANSON

„Unii spun că sunt un idiot. Alţii zic că le-am salvat viaţa. Citiţi şi decideţi singuri!"
Mark Manson

În ghidul revoluţionar, definitoriu pentru o întreagă generaţie, „Arta subtilă a nepăsării : O metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună” (Bucureşti, 2017), autorul ne învaţă că, pentru a fi fericiţi, trebuie să renunţăm la a fi „pozitivi" mereu şi trebuie, în schimb, să ne perfecţionăm în învingerea obstacolelor.

Susţinându-şi afirmaţiile cu cercetări academice şi anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viaţă mai bună trebuie să ştim nu cum să transformăm lamâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuieşte să ne cunoaştem limitele şi să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greşelile şi incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase şi începem să le înfruntăm, putem găsi curajul şi încrederea pe care le căutăm cu disperare.

Adoptând pentru acest manifest un ton sincer şi un limbaj direct, fără compromisuri, Manson încearcă să ne trezească la realitate pentru a putea duce o viaţă mai plină de satisfacţii şi mai ancorată în concret.

Lucrarea poate fi consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte.



Niciun comentariu: