20 ianuarie 2023

LECTURA DE WEEKEND. TREI METRI DEASUPRA CERULUI de Federico MOCCIA

„Priveşte-mă, sunt tot ceea ce vezi, tot ceea ce simţi, tot ceea ce iubeşti. Al tău pentru totdeauna, iar tu a mea pentru eternitate.”

În acest weekend, Vă propunem pentru lectură romanul Trei metri deasupra cerului, semnat de Federico Moccia, publicat la Chişinău, Editura Bestseller (2017).

Federico Moccia este un scriitor italian, scenarist şi regizor de film. Tre metri sopra il cielo (2004) a depăşit cifra de 12 milioane de exemplare vândute, devenind descoperirea literară a anului 2004, câştigător al premiului Torre di Castruccio, secţiunea narativă şi al premiului Insula Romana, secţiunea Young Adult.

Protagoniştii romanului Trei metri deasupra cerului sunt Babi şi Step, doi adolescenţi, care provin din medii şi lumi diferite. Ea este o studentă model şi o fiică perfectă. El este un tip violent şi dur. În ciuda la toate, între ei se naşte o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relaţie pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se aşteptau. Step şi Babi sunt ca Romeo şi Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

Bestsellerul Internaţional Trei metri deasupra cerului a stat la baza unui film de mare succes, regizat de Fernando Gonzalez Molina, cu Mario Casas şi Maria Valvedere în rolurile principale.

Romanul Trei metri deasupra cerului de Federico Moccia poate fi împrumutat la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a Bibliotecii Ştinţifice USARB.

Niciun comentariu: