16 decembrie 2022

LECTURA DE WEEKEND. CONSTRUCTOR ÎN CUIBUL SALAMANDRELOR de Ilie SEREDIUC

„Ingineria... este o mare profesiune. Este fascinaţia de a vedea cum o mare plăsmuire a imaginaţiei se transformă cu ajutorul ştiinţei într-un plan pe hârtie. Ca apoi să se materializeze în piatră, metal sau energie. Ca apoi să creeze locuri de muncă şi lociunţe pentru oameni. Ca apoi să ducă la creşterea standardului de viaţă şi la sporirea confortului. Aceasta este înaltul privelegiu al inginerului...”
Herbert Hoover

Colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB s-a completat recent cu un volum memoralistic, semnat de Ilie Serediuc Constructor în cuibul salamandrelor, publicat la Iaşi, Editura PIM.

Structurată în cinci capitole: În oraşul petroliştilor; Cultură şi asfalt pe malurile Tazlăului; Oameni care au făcut istorie; Petrolul în România şi în lume; Un pensionar nemulţumit, cartea a fost scrisă în vara-toamna anului 2021, în perioada pandemiei de Coronavirus, cu respectarea regulilor sanitare impuse de lege.

Romanul Constructor în cuibul salamandrelor redă viaţa şi munca petroliştilor şi constructorilor pe drumuri de munte dar şi în deşert, la temperaturi extreme şi în condiţii grele de muncă. Un roman al amintirilor despre locuri şi oameni, despre strădania lor neobosită de a ridica prestigiul ţării şi poporului român. Toate locurile, personajele şi întâmplările din acest roman sunt reale şi adevărate.

Niciun comentariu: