21 decembrie 2022

ACHIZIŢII RECENTE DIN DOMENIUL FILOLOGIEI LIMBILOR MODERNE

Recent colecţia sălii de lectură nr. 4 Documente în limbi străine s-a îmbogăţit cu următoarele publicaţii:

Manualul „Gramatica limbii franceze: A1-B2” (Piteşti, Editura Paralela 45, 2021), autor Ionuţ Pepenel, se adresează tuturor celor interesaţi de studiul limbii franceze din diferite motive: pentru studii şi examene, în activitatea profesională sau din pasiune. Cele 37 de capitole ale lucrării explică detaliat şi ilustrează prin numeroase exemple elementele de morfologie şi sintaxă esenţiale ale limbii franceze. Explicaţiile sunt oferite în limba romană, într-un limbaj accesibil. Pentru fiecare noţiune de gramatică sunt prevăzute exerciţii de antrenament variate care abordează situaţii de comunicare din viaţa reală şi aspecte culturale din spaţiul francofon.

Testele de evaluare cu întrebări de tip grilă permit verificarea imediată şi punctuală a cunoştinţelor dobândite, iar cheia exerciţiilor şi soluţiile testelor favorizează studiul individual şi autoevaluarea. Anexele propun informaţii utile privind: noţiunile de fonetică, accentele limbii franceze, conjugarea verbelor, verbele şi construcţiile verbale dificile, exprimarea raporturilor  logice.

Lucrarea „Gramática de la lengua española” (Bucureşti : Pro Universitaria, 2021), autor Mateescu Mihaela, se adresează elevilor de nivel elementar sau mediu.

Manualul este împărţit în 30 de unități care tratează subiecte de gramatică și vocabular foarte specifice. Este o gramatică clară în expunerea conţinuturilor teoretice, include un număr mare de exemple și exerciții. Este o gramatică de utilizare cu un vocabular actual, ușor de înțeles.

Niciun comentariu: