16 septembrie 2022

LECTURA DE WEEKEND. EDUCAŢIA INTEGRATĂ A PREŞCOLARILOR. CUM SĂ LE STIMULĂM MINŢILE AFLATE ÎN DEZVOLTARE de Cindy TEREBUSH

Educaţia copilului este un proces educaţional prin care învaţăm copilul să îşi cultive şi perfecţioneze abilităţile de comunicare, de exprimare a sentimentelor, de a căpăta cunoştinţe noi, de a relaţiona cu alţi copii şi cu alţi adulţi. Procesul de educaţie a copilului este esenţial pentru formarea sa ca adult echilibrat şi fericit.

Educaţia integrată a preşcolarilor de Cindy Terebush

Lumea actuală, cea a copiilor noştri, s-a modificat radical faţă de lumea în care noi ne-am format. Plecând de la poveşti vii şi sugestive din lucrul cu preşcolarii, dar şi de la explicaţii ale raţiunilor didactice din spatele diverselor strategii educative, autorul cărţii Educaţia integrată a preşcolarilor Cindy Terebush acoperă o serie de teme esenţiale pentru învaţarea timpurie: de la aşteptările educatorilor, la joc, creativitate şi mindfulness, de la încurajarea colaborării şi socializării, la consolidarea achiziţiilor necesare pentru învăţarea scrierii şi a cititului.

Cartea Educaţia integrată a preşcolarilor (Bucureşti, Editura TREI, 2020) de Cindy Terebush, adresată atât studenţilor, cât şi educatorilor, specialiştilor din domeniul învăţământului preşcolar, poate fi împrumutată la domiciliu din sala de împrumut nr. 1 Documente ştiinţifice şi beletristică sau consultată în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte al Bibliotecii Ştiinţifice USARB.

Niciun comentariu: