„Nimic nu e mai minunat ca o carte. Tot ce omenirea a făcut, gândit sau dobândit, tot ce are şi tot ce a fost, se păstrează minunat de bine în foile unei cărţi. Ele alcătuiesc comorile cele mai preţioase ale omenirii, tainele cele mai ascunse şi frumuseţile cele mai încântătoare ale naturii.”Thomas Carlyle
Cu toate că trăim într-o lume în care tehnologia evoluează tot mai mult şi, este greu să ne mai imaginăm că lectura ne poate oferi experienţe minunate şi că ne poate purta pe aripile istoriei, ducându-ne în trecut, prezent şi viitor, într-un timp mult mai scurt decât o poate face un calculator, totuşi, cărţile ramân prietenii minunaţi care ne însoţesc zi de zi, în periplul nostru prin această lume. Cu siguranţă, lectura nu trebuie privită doar ca un simplu hobby, lectura este hrană pentru minte şi inimă, o adevărată oglindă pentru suflet. Este un adevărat mod de viaţă şi, uneori, o muncă reală, or Cititul ne face mai inteligenţi, oferindu-ne cunoştinţe noi; Reduce stresul și depresia; Dezvoltă creierul; Îmbunătățește memoria; Extinde nivelul de creativitate; Dezvoltă abilități de gândire critică, gândire analitică; Perfecționează comunicarea, vocabularul și scrisul; Îmbunătățește calitatea somnului.
Lectura ne îndepărtează de ispitele vieţii, ne pune de acord cu noi înşine, ne îndrumă, ne ajută să exprimăm iubirea atunci când ne îndrăgostim şi ne este dascăl fidel şi exigent atunci când ne propunem să evoluăm. Prin lectură, descoperim visele scriitorilor, care de multe ori vorbesc despre lucruri care ni se pot intâmpla chiar nouă.
În acest context, Biblioteca Ştiinţifică a USARB, Vă propune pentru vacanţa de vară o serie de cărţi scrise de autori basarabeni, cu ajutorul cărora veţi reuşi să deveniţi cu mult mai fericiţi sufleteşte, cu mult mai bogaţi şi mulţumiţi, pe care le puteţi împrumuta la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu