23 iunie 2022

MANAGEMENTUL INOVAȚIILOR ÎN EDUCAȚIE

Colecţia sălii de împrumut nr. 2 Documente didactice şi metodice a fost completată recent cu lucrarea „Managementul inovaţiilor în educaţie : Ghid metodic pentru cadrele manageriale şi didactice” (Bălţi, 2019), semnată de un grup de cadre didactice USARB: Tatiana Şova, dr., conf. univ., Veronica Rusov, asistent universitar şi Ludmila Cotos, dr., conf. univ. 

Educația în Republica Moldova, în ultimul deceniu, a cunoscut o continuă transformare și dezvoltare sub aspectul conținutului, tehnologiei didactice, având drept reper didactico-metodic formarea de competențe. Structura Ghidului metodic pentru cadrele manageriale și didactice include 10 ateliere în care este abordat complex fenomenul pedagogic al transferului inovațional accentul fiind pus pe condițiile ce determină succesul procesului inovaţional. În ghid sunt propuse variante ale temelor de cercetare în cadrul lucrărilor metodice, tezelor de licenţă, tezelor de master. Cei interesați de implementarea inovațiilor nu se vor limita doar la informaţia din ateliere și anexe, ci vor consulta şi literatura recomandată.

Lucrarea de faţă va eficientiza calitatea implementării inovațiilor în educație, va contribui la dezvoltarea comportamentelor pedagogice echilibrate emoţional şi va conduce la crearea unei culturi a inovării în instituțiile de învățământ. 

Ghidul poate fi consultat şi în format electronic

Niciun comentariu: