03 iunie 2022

LECTURA DE WEEKEND. PEŢITOAREA de Stephanie LAURENS

În acest weekend, Vă propunem pentru lectură romanul „Peţitoarea” de Stephanie Laurens, publicat în 2013 la Bucureşti, Editura Litera, colectia „Iubiri de poveste”.

Autoarea a cunoscut notorietatea în momentul în care romanele ei despre aventurile fetelor familiei Cynster au ajuns să captiveze o întreagă lume, transformând-o într-o autoare populară şi foarte iubită. În cariera de peste două decenii a scris mai mult de 50 de cărţi romantice care au devenit de-a lungul timpului bestselleruri în New York Times, Publishers Weekly, Wall Street Journal şi USA Today.

În 2009 Stephanie Laurens fost câştigătoare a premiului RITA (numit şi RITA Award), este un premiu literar american înfiinţat în 1982, este cel mai important premiu acordat pentru genul de romantism şi ficţiune romantică.

Niciodată să nu te joci cu focul dragostei... căci atunci rişti să te arzi cel mai tare. Singurul lucru mai tulburător decât un bărbat din familia Cynster este o femeie care poartă acest nume şi care crede că dragostea nu este destinul ei. Cunoscută în societatea londoneză drept Distrugătoarea de Perechi, Henrietta Cynster are abilitatea extraordinară de a prevedea dacă o relaţie are sorţi de izbândă - dacă aleşii sunt atinşi de săgeata lui Cupidon - sau nu. Aşa că, atunci când Melinda Wentworth îi cere să-i spună adevăratul motiv pentru care James Glossup a cerut-o de nevastă, Henrietta află că acesta trebuie să se însoare în decurs de o lună sau riscă să piardă moştenirea lăsată de o mătuşă bogată. Fără să stea pe gânduri, Melinda rupe relaţia cu fermecătorul James, simţind însă mustrări de conştiinţă, Henrietta se consideră datoare să-l ajute pe logodnicul abandonat în găsirea unei mirese care să accepte o căsătorie de convenienţă. O misiune extrem de grea, complicată mai ales de atracţia evidentă şi copleşitoare care se naşte între James şi Henrietta, care continuă să creadă că ea nu se va indrăgosti niciodată...

Romanul „Peţitoarea” poate fi împrumutat la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB.



Niciun comentariu: