20 martie 2022

LECTURA DE WEEKEND. HIPPIE de Paulo COELHO

„Dacă vrei să ştii cine eşti, învaţă să priveşti în jurul tău”
Paulo Coelho.

În romanul autobiografic „Hippie” (Bucureşti, Editura Humanitas Fiction, 2018) Paulo Coelho reînvie visul de iubire şi pace universală al generaţiei hippie de la începutul anilor 1970.

Bazându-se pe propriile experiențe, autorul ne relatează povestea unui tânăr pe nume Paulo, un brazilian de 23 de ani care îşi doreşte să devină scriitor, care străbate lumea în căutarea libertăţii şi a sensului profund al existenţei. La Amsterdam o întâlneşte pe Karla, o tânără olandeză atrăgătoare, care îşi aşteaptă însoţitorul predestinat pentru a ajunge în Nepal. Drumurile lor se încrucişează în Piaţa Dam, unul dintre locurile „sacre” ale generației Hippie a anilor 70′, hotărând să plece împreună cu legendarul Magic Bus. Călătoria lor prin Europa marchează începutul unei poveşti de dragoste şi al căutarii de sine. La Istanbul, Paulo trece printr-o serie de experienţe iniţiatice, care îi dau posibilitatea să descopere valori şi principii ce-l vor ghida întreaga viaţă.

„Hippie” este un roman despre găsirea propriului drum, despre căutarea spirituală şi curajul de a lua decizii, despre solidaritate, toleranţă şi importanţa calatoriilor în construirea identităţii şi poate fi împrumutat la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB.

Niciun comentariu: