11 februarie 2022

LECTURA DE WEEKEND. FULGI DE IUBIRE de John GREEN, Maureen JOHNSON şi Lauren MYRACLE

„Adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aştepţi nimic în schimb.”
Antoine de Saint-Exupery

Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi-au unit forţele pentru a scrie poveşti pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într-un roman cu titlul „Fulgi de Iubire” (Bucureşti, Editura Trei, 2014).

Cartea reprezintă trei poveşti romantice: Expresul lui Jubilee; Un miracol de Crăciun cu majorete; Sfânta ocrotitoare a purceilor, titlul original fiind Let it snow, tradusă din limba engleză de Shauki Al-Gareeb.

Este o carte cu adolescenţi şi pentru adolescenţi – dar poate fi citită, în egală măsură şi de cei care au trecut de această vârstă – în care regăseşti tot ceea ce te-ai aştepta de la o carte plină de întâmplări haioase, dialoguri amuzante, troiene de zăpadă, prietenie, case primitoare.

În noiembrie 2019 cartea „Fulgi de Iubire” a fost ecranizată.

Volumul „Fulgi de Iubire”, semnat de John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle, poate fi împrumutat la domiciliu din colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BŞ USARB.



Niciun comentariu: