16 februarie 2022

ACHIZIŢII RECENTE DIN DOMENIUL LITERATURII ROMÂNE

Stimaţi utilizatori! De curând, colecţia sălii de împrumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică s-a completat cu peste 80 de exemplare de cărţi noi din domeniul literaturii romăne.

Printre achiziţiile recente se regăsesc operele scriitorilor români şi basarabeni: „Domnişoara Cristina” de Mircea Eliade, „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, „Patul lui Procust” de Camil Petrescu, „Moromeţii” de Marin Preda, „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, „Recreaţia mare” de Mircea Sântimbreanu, „Enigma Otiliei” de George Călinescu, „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, „Pădureanca” de Ioan Slavici, „Ciocoi vechi şi noi” de Nicolae Filimon, „Maitrey” de Mircea Eliade, precum şi „Doc” de Nicolae Esinescu, „Delfinul” de Goerge Meniuc, „Căsuţa de la Răscruce”, „Daruri”, „Frunze de dor” de Ion Druţă, „Culori” de Aureliu Busuioc, „Grădina de sticlă” de Tatiana Ţîbuleac, ş.a.

Volumele însumează variate genuri literare: poezii, nuvele, povestiri şi romane care au fost tipărite la editurile: Cartier, Litera, Cadran, Pro Libra, Cartex în anii 2014-2020.

Completaţi-vă lista de lecturi cu operele scriitorilor preferaţi!

Achiziţiile recente din domeniul literaturii române pot fi împrumutate din sala de imprumut nr.1 Documente ştiinţifice şi beletristică a BS USARB.



Niciun comentariu: