31 ianuarie 2022

AUTOCUNOAŞTERE ŞI DEZVOLTARE PERSONALĂ. MINDFULNESS: O NOUA STRATEGIE PENTRU COMBATEREA STRESULUI ZILNIC de Ellen J. LANGER

„Studiul lui Langer a schimbat chipul psihologiei…. A făcut iniversul să zâmbească.”
Dan ARIELY

Mindfulness este capacitatea umană de bază de a fi pe deplin prezent, conștient de locul în care ne aflăm și ce facem, și nu prea reactiv sau copleșit de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Lucrarea „Mindfulness: O nouă strategie pentru combaterea stresului zilnic” de Langer, Ellen J. (Bucureşti : Litera, 2020), cu care s-a completat recent colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte, este o carte revoluţionară care a arătat cum poate fi aplicat mindfulness-ul în fiecare moment al vieţii noastre.

Descoperirile inovatoare ale psihologului social dr. Ellen J. Langer şi ale echipei sale de cercetători de la Harvard au introdus un nou concept de mindfulness, adaptat vieţii de azi din Occident. Teoria lui Langer a fost aplicată unui mare numar de subiecte, incluzând aici sănătatea, afacerile, îmbătrânirea, justiţia socială şi învăţarea. Activitatea sa stă la baza unui nou tip de evaluare psihologică (numită Scala Langer de Mindfulness). În noua introducere la această ediţie, dr. Langer (cunoscută acum drept „mama mindfulness-ului“) subliniază unele dintre aceste utilizări şi ne sugerează altele noi.

Niciun comentariu: