20 mai 2021

DIVERSITATEA MUZICII EUROPENE

În contextul celebrării Zilei Europei, Biblioteca Ştiinţifică USARB a organizat un şir de activităţi consacrate acestui eveniment.

Expoziţia „Muzicieni europeni în universul artei sonore”
Expoziţia „Muzicieni europeni în universul artei sonore”, organizată în Sala de imprumut nr. 3 Documente muzicale este consacrată Zilei Internaţionale - Ziua Europei – 9 mai.

Muzica clasică predomină în prezentarea expoziţiei: George Enescu, Claude Debussy, Iohann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart.

Prezenţa muzicianului român este ilustrată prin discurile de vinil, care oferă posibilitatea de a audia Rapsodia română, Simfonia Nr.3, Nr.1, Cvintetul pentru pian, Dixtuor pentru suflători dar şi documente cu critică muzicală.

Constituită din operele excelenţilor compozitori europeni, expoziţia deschide perspectiva unei noi aprofundări a cunoştinţelor despre monografiile critice în limbile română, rusă şi străine.

Ziua Europei este o sărbătoare a păcii și unității în Europa, dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Aportul specific al conţinutului expoziţiei constă în relevarea documentelor prezente, care pot fi consultate, audiate şi împrumutate la domiciliu în sala de împrumut Documente muzicale a BŞ USARB.


Niciun comentariu: