15 mai 2021

15 MAI – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FAMILIEI

Începând cu anul 1995, Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție. Tema Zilei în anul 2021 este: „Familii și noi tehnologii”.

În acest an, Ziua internațională a Familiei se concentrează pe impactul noilor tehnologii asupra bunăstării familiilor și pe urmărirea temei celei de-a 59-a sesiuni a Comisiei pentru dezvoltare socială „Tranziție socială justă către dezvoltarea durabilă: rolul tehnologiilor digitale privind dezvoltarea socială și bunăstarea tuturor.”

În acest context, în sala de lectură Nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte este organizată expoziţia „Familia – nucleul de bază al societăţii”, care înserează documentele din colecţiile bibliotecii, ce cuprind informaţii pentru creșterea gradului de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.



Niciun comentariu: