08 februarie 2021

PEDAGOGIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PRIMAR ŞI PREŞCOLAR

Colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte a fost completată recent cu o lucrare nouă „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” în 2 volume (Iaşi : Polirom, 2019), coordonatori: Ion-Ovidiu Pânişoară şi Marin Manolescu.

Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar
Reuşind să fie deopotrivă un tratat şi un manual de pedagogie, aceasta lucrare în două volume reuneşte contribuţiile a nu mai puţin de 41 de specialişti în psihologie, ştiinţele educaţiei şi didactica specialităţii. Capitolele din primul volum se axează pe fundamentele educaţiei, problemele sistemului educaţional românesc, curriculumul educaţional, instruirea şi evaluarea în educaţie, toate văzute din perspectiva unor abordări de ultimă ora. Temele de reflecţie cu care se încheie majoritatea capitolelor le oferă cadrelor didactice ocazia de a deveni profesori reflexivi şi a se autoperfecţiona, integrând in practică informaţiile şi conceptele teoretice analizate.

Al doilea volum continuă drumul deschis de primul, oferind cititorilor săi o excelentă baza de reflecţie pentru activitatea zilnică de la catedră. Capitolele sale se adresează deopotrivă cadrelor didactice şi părinţilor şi încearcă să ofere o viziune asupra unor relaţii echilibrate între toţi participanţii la procesul educaţional. De asemenea, sunt oferite informaţii utile despre didactica diverselor discipline studiate în şcoală, de la matematică şi ştiinţele naturii până la artă, limbi străine sau educaţie fizică.


Niciun comentariu: