03 februarie 2021

LUCRÂND CU EMOŢIA

Emoţia este esenţială pentru fiinţa umană. Timp de mii de ani, ea s-a aflat într-un fel sau altul în centrul cercetărilor. Arta şi literatura s-au folosit de emoţie în mod repetat.

Un prim obiectiv al psihoterapiei este de a ajuta oamenii să-şi aline suferinţa emoţională, diferitele abordări psihoterapeutice făcând eforturi pentru a înţelege emoţia şi contribuţia ei la experienţa zilnică de a fi om.

„Lucrând cu emoția : În terapia psihodinamică, terapia cognitiv-comportamentală și terapia centrată pe emoții” (Bucureşti, 2020)
În colecţia sălii de lectură Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte a apărut recent volumul „Lucrând cu emoția : În terapia psihodinamică, terapia cognitiv-comportamentală și terapia centrată pe emoții” (Bucureşti, 2020), semnat de autorii Leslie S. Greenberg, Norka T. Malberg şi Michael A. Tompkins. În această lucrare autorii prezintă modurile în care abordările psihoterapeutice cele mai practicate în prezent – psihodinamică, cognitiv-comportamentală şi centrată pe emoţie – privesc rolul emoţiei în terapie. În fiecare capitol este adus în atenţie impactul emoţiilor asupra dezvoltării copilului şi a proceselor de învăţare, relaţia dintre emoţie şi motivaţie şi modurile în care emoţia poate fi canalizată în terapie pentru a îmbunătăţi funcţionarea psihică şi pentru a întări relaţiile interpersonale.


Niciun comentariu: