01 octombrie 2020

1 OCTOMBRIE – ZIUA OAMENILOR ÎN ETATE

La 14 decembrie 1990 Organizația Națiunilor Unite a decis de a marca ziua de 1 octombrie ca Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă, sărbătoare dedicată celor care poartă pe chip înţelepciune şi lumină, iar în suflet urmele experienţelor trăite pe parcursul vieţii.

Cu acest prilej, în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte este organizată expoziţia „Cumpătare şi înţelepciune”. Sunt selectate manuale, ghiduri, articole din publicaţii în serie, care tratează următoarele subiecte: procesul de îmbătrânire, sistemul asigurărilor sociale şi asistenţa socială privind vârsta a treia, etc.
expoziţia „Cumpătare şi înţelepciune”

„O altă viaţă lângă noi: ABC-ul de îngrijire a persoanelor în etate la domiciliului acestora”
La expoziţie poate fi consultată şi lucrarea, recent apărută în colecţie, „O altă viaţă lângă noi: ABC-ul de îngrijire a persoanelor în etate la domiciliului acestora” (Bălţi ; Netanya, 2019), semnată de Noie Rotaru şi Lilia Rotaru.

Este un ghid metodico-practic, destinat celor care îngrijesc persoanele în etate la domiciliu, asistenţilor sociali şi medicali, psihologilor şi pedagogilor. În această lucrare sunt descrise atât cele mai grave şi mai frecvente întâlnite maladii la oamenii în etate care necesită îngrijire permanentă la domiciliu, cât şi tehnicile de îngrijire adecvată în funcţiile de gradul de dependenţă a acestora.


Niciun comentariu: