24 septembrie 2020

TITLU NOU ÎN COLECŢIA BIBLIOTECII ŞTIINŢIFICE USARB

În colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte recent a apărut o carte nouă din domeniul agriculturii, semnată de Boris BOINCEAN, dr. hab. în ştiinţe agricole, prof. cercet., USARB, în colaborare cu David Dent, cercetător, Norfolk, Marea Britanie.

Боинчан, Борис. Земледелие на черноземах адаптивный менеджмент почв / Борис Боинчан, Давид Дент. – Chişinău : Prut Internaţional, 2020. – 236 p. : фот., рис., табл. – ISBN 978-9975-54-486-3.

În lucrarea dată, autorii cercetează diferențele care au apărut între ecosistemele naturale și ecosistemele agricole, concentrându-se pe cele mai productive soluri agricole de pe planetă, modul în care omenirea a contribuit la degradarea lor, modul în care poate fi transformată agricultura, trecând de la degradarea solurilor la îmbogăţirea lor, păstrarea pentru viitor și modul în care ne putem descurca cel mai bine. Este o carte rară despre managementul solurilor şi agricultură care evidențiază și validează integritatea ecosistemelor naturale ca standard prin care sistemele agricole ar trebui definite și evaluate.

Volumul poate fi consultat şi on-line în Arhiva instituţională digitală ORA USARB.

Niciun comentariu: