17 iunie 2020

AUREL DAVID, PICTOR, GRAFICIAN – 85 DE ANI DE LA NAŞTERE

Pe data de 18 iunie, pictorul şi graficianul Aurel David ar fi împlinit 85 de ani. Pe parcursul activităţii sale creatoare, activitate ce a durat peste 25 de ani, Aurel David s-a manifestat activ în diferite genuri de artă, a realizat un şir de lucrări importante în pictură şi grafică de şevalet, artă monumental-decorativă şi sculptură, multe dintre acestea devenind lucrări reprezentative ale genurilor, unele fiind considerate de către specialişti adevărate capodopere.



Cu prilejul acestei date în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, ale naturii, reale. Arte este organizată expoziţia „Aurel David (18.06.1935 – 18.07.1984), pictor, grafician - 85 de ani de la naştere”. Sunt prezentate documentele din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB în care este ilustrată viaţa şi opera acestuia.

Printre publicaţiile din expoziţie se numără şi lucrarea „Aurel David: timpul, artistul şi opera” (Chişinău, 2004), semnată de un alt artist plastic şi grafician din Republica Moldova Gheorghe Vrabie. Este un studiu despre personalitatea şi activitatea creatoare a maestrului Aurel David, despre circumstanţele în care a el trăit şi a activat. „Aurel David s-a manifestat în mai multe genuri de artă plastică, valorificând şi înnoind modalităţile de expresie tradiţionale, experimentând cu materiale şi forme noi. El este mai întâi de toate, un pictor îndragostit de culoare, dotat cu un simţ rafinat al acesteia…” – scrie autorul.

Niciun comentariu: