04 mai 2020

TEHNICI SPECIALE DE PĂTRUNDERE ÎN ADÂNCUL REPREZENTĂRILOR SOCIALE

Colecţia sălii de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte a fost completată cu un nou titlu la sociologie „Panopticum: Tehnici speciale de pătrundere în adâncul reprezentărilor sociale ” (Iaşi, 2018), semnat de Mihai Şleahtiţchi, doctor habilitat, conf. univ.

Lucrarea oferă o viziune sistemică asupra procesului de analiză structurală a reprezentărilor sociale. Prin intermediul ei, se întreprinde tentativa de a aduna laolaltă numeroase şi variate concepte şi concepţii cu referire la obiectivele, semnificaţiile, principiile, etapele şi tehnicile de investigare a ceea ce reprezintă, în viziunea lui S. Moscovici – fondatorul psihologiei sociale moderne – „teorii ale simţului comun”.

Lucrarea se adresează profesorilor şi studenţilor de la facultăţile cu profil psihologic. Dar poate oferi informaţii utile tuturor celor pentru care reprezentările sociale, în calitatea lor de „teorii ale simţului comun” sau „grile de lectură a realităţii”, constituie sau ar putea constitui obiectul unei preocupări serioase, de la politologi la specialişti în comunicare, de la asistenţi sociali la formatori de opinie, de la activişti din sectorul asociativ la jurnalişti, economişti sau jurişti.

Niciun comentariu: