03 martie 2020

3 MARTIE - ZIUA MONDIALĂ A SCRIITORILOR

„Un scriitor nu îşi ia niciodată vacanţă.
Viaţa înseamnă pentru el fie să scrie, fie să gândească la ce va scrie.”
Eugene Ionesco


Astăzi, 3 martie 2020, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Scriitorilor. Această sărbătoare, mai degrabă universală decât profesională, reprezintă un bun prilej pentru evocarea rolului pe care îl are scrisul în viața omului. Dacă „la început a fost Cuvântul”, atunci Scrisul este nu doar mărturia celor spuse, dar și a celor făcute, descoperite și trăite.

Stabilită în 1986, la cel de-al 48-lea Congres Internațional PEN Club, Ziua Mondială a Scriitorilor ne reamintește, în fiecare an, de importanța literaturii în dezvoltarea culturii mondiale, de cei care ne creează noi lumi și ne deschid noi orizonturi. De la romancieri, nuveliști, poeți și eseiști, până la istorici și jurnaliști, cu toții merită aprecierea și gratitudinea noastră.

De Ziua Mondială a Scriitorilor aducem omagiu celor care prin condeiul și talentul lor au dat lumii literatură de mare valoare, contribuind esențial la dezvoltarea culturii și a spiritualității, la îmbogățirea lexicului și a exprimării în limba maternă.

În acest context, stimaţi utilizatori, Vă invităm în sala de lectură nr. Nr. 2 Ştiinţe Filologice a Bibliotecii Ştiinţifice USARB la expoziţia ,,Comunicarea intelectuală între scriitorii din toată lumea - 3 martie Ziua scriitorilor", unde sunt expuse documente din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice în care sunt prezentaţi circa 100 de scriitori dintre cei mai buni din intreaga lume: romancieri, dramaturgi, poeţi şi eseişti.

Niciun comentariu: