25 februarie 2020

REVISTA „ВОПРОСЫ ПСИХОЛОГИИ” – 65 DE ANI DE LA APARIŢIE

Una dintre cele mai prestigioase şi valoroase publicaţii periodice, pe care a reuşit să le aboneze Biblioteca Ştiinţifică USARB, este revista ştiinţifică „Вопросы психологии” – publicaţie cu cel mai mare număr de abonați dintre serialele din domeniul psihologiei în limba rusă. Numărul semnal al revistei apare în februarie 1955. 

În colecţia Bibliotecii Ştiinţifice se regăsesc toate numerele revistei din momentul apariţiei. În Internet revista poate fi consultată la adresa http://voppsy.ru.

 Este o revistă care îşi propune să abordeze în paginile sale următoarele subiecte: dezvoltarea personală, psihologia cuplului şi a familiei, psihologia copilului, psihologia clinică şi psihoterapia, psihologia personalităţii. O parte din articole se axează pe rezolvarea problemelor de formare şi educare a tinerei generaţii - de la vârsta preșcolară până la adolescenţă.

Noutatea formulării problemelor psihologice științifice în revista „Вопросы психологии”, în combinație cu tradițiile profunde ale prezentării lor, nivelul abordării a diferitor subiecte din domeniul psihologiei atrag cititorii dea lungul celor 65 de ani de apariţie a serialului.  


Niciun comentariu: