Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

27.01.2020

PETRE ISPIRESCU - 190 DE ANI DE LA NAŞTERE

În luna ianuarie, cu 190 de ani în urmă la București, s-a născut Petre Ispirescu (1830-1887), un fost editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf român, recunoscut, în special, prin activităţiile sale de culegător de basme populare româneşti pe care le-a repovestit cu un har remarcabil. Darul povestirii l-a moştenit de la mamă-sa, care provenea din Transilvania.
În acest context, Vă invităm în sala de lectură nr. 2 Ştiinţe Filologice la expoziţia „Petre Ispirescu - 190 de ani de la naştere”, unde sunt expuse documente din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice în care este reflectată opera, viaţa şi activitatea scriitorului.

Opera lui Petre Ispirescu a fost şi este una din cele mai însemnate opere ale literaturii române, mai ales, datorită lucrării sale principale, culegerea „Legende sau basmele românilor”, apărută în 1882, ce cuprinde 37 de basme, cu o prefaţată de Vasile Alecsandri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu