Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

04.10.2019

4 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR


În fiecare an, la 4 octombrie, este sărbătorit un eveniment global - Ziua Mondială a ocrotirii Animalelor sau Ziua Mondială a Animalelor (World Animal Day). Această sărbătoare a fost iniţiată la Congresul Internațional al susținătorilor Mișcării pentru protecția naturii, desfășurată în 1931 la Florența (Italia), fiind concepută cu scopul de a atrage atenția omenirii asupra problemelor altor specii de viaţă de pe Terra.

Vă îndemnăm să vizualizaţi expoziţia on-line „Ochii animalelor au puterea de a vorbi o limbă minunată” (Martin Buber), elaborată către această zi. Este o prezentare selectivă a celor mai valoroase enciclopedii despre lumea animală din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB, care pot fi consultate în Oficiul Referinţe Bibliografice.


Informaţie pentru toţi: 
  • Potrivit World Wildlife Fund (WWF), în fiecare oră pe Pământ dispar trei specii de animale, iar în fiecare zi – 70 de specii din flora şi fauna planetei.
  • Un sfert din toate speciile de floră şi faună vor înceta să mai existe în viitorul apropiat.
  • În ultimul sfert de secol, diversitatea biologică a Pământului a scăzut cu o treime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu