Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

23.05.2019

MOZAICUL UMAN

„Este o ipoteză în care susţin că specia Homo sapiens a avut de la bun început o origine multiplă, adică au existat mai multe populaţii arhaice de protosapienşi care, împreună, prin încrucişare, au contribuit la consolidarea unei specii unitare, din care provenim noi toţi.”
Dorian Furtună

„Mozaicul uman: Evoluţia omului şi originea raselor” (Chişinău, 2018)
În sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte poate fi consultată lucrarea, semnată de etologul şi doctorul în biologie Dorian Furtună, „Mozaicul uman: Evoluţia omului şi originea raselor” (Chişinău, 2018). Este prima carte de antropogeneză și rasogeneză din Republica Moldova, despre originea și diversitatea biologică a speciei umane.

Autorul propune un concept nou pentru a descrie procesul complex al evoluției umane, conceptul evoluției mozaicale, care nu numai că acoperă toate concluziile cercetărilor făcute până la moment în acest domeniu, dar este și ușor de înțeles. E o călătorie bine organizată în preistoria fascinantă a speciei noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu