25 noiembrie 2018

DICŢIONARE DE LA EDITURA OXFORD UNIVERSITY PRESS

Recent colecţia subdiviziunii Documente în limbi srăine a Bibliotecii Ştiinţifice USARB s-a îmbogăţit cu noi titluri de dicţionare, instrumente foarte necesare în procesul de studiere a limbii engleze. Documentele au fost publicate la editura Oxford University Press în perioada 1995 - 2000.

Dictionary of Quotations
Dictionary of Accounting
Dictionary of modern slang

Oxford University Press este un departament al Univesității Oxford şi totodată este cea mai mare editură universitară din lume. Universitatea Oxford s-a implicat pentru prima dată în industria tipografică în anul 1478, iniţial tipărind cărți religioase și lucrări academice. Robert Dudley, cancelarul Universității Oxford obţine în 1584 recunoașterea regală a tiparniței. În 1638 Carol I acordă editurii dreptul de a tipări orice fel de carte.
În prezent la editura Oxford University Press se publică mai mult de 6 000 de titluri pe an, într-o varietate de formate: dicționare, materiale de predare a limbii engleze, cărți pentru copii, reviste, monografii științifice, muzică tipărită, manuale pentru învățământul superior. 

Dictionary of business
Dictionary of euphemisms
Dictionary of finance
Dictionary of computing

Niciun comentariu: