10 septembrie 2018

ADA ZEVIN – 100 DE ANI DE LA NAŞTERE

„Pictoriţa s-a apropiat de tradiţiile artistice ale Europei Occidentale, iar lucrările ei sunt considerate şi astăzi actuale prin faptul că sunt purtătoare de valenţele noi, ce corespund spiritualităţii moderne”.
Ludmila Toma

În luna septembrie 2018, sala de lectură „Ştiinţe psiho-pedagogice, naturii, reale. Arte” a Bibliotecii Ştiinţifice USARB găzduieşte o expoziţie de carte, dedicată artistului plastic şi criticului de artă din Basarabia Ada Zevin, care a facut parte din generația pictorilor formați în cadrul şcolii de pictură româneşti şi a adoptat ca stil de exprimare artisitică post-expresionismul.
„Lumea imaginilor, creată de pictoriţa Ada Zevin are o copleşitoare forţă de atracţie, condiţionată de originalitatea viziunii autorului şi perceperea emotivă pur individuală a realităţii. În obişnuitele motive cotidiene ea descoperă frumuseţi, pe care le transpune pe pânză în încântătoare armonii coloristice…”, menţionează Ludmila Toma în primul album despre creaţia Adei Zevin (Ch., 1983) care este conceput cu mult gust și grijă pentru estetic.

Niciun comentariu: