Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

11.10.2017

„Talentul n-are zile de odihnă…” (A. Silvestru)


„Fiecare volum scris de Aurelian Silvestru merită citit cu pixul în mână. Îţi doreşti să conspectezi fiecare frază, fiecare cuvânt, fiindcă toate sunt pline de înţelepciune”.
Claudia Balaban
Sala de lectură nr. 2 Ştiinţe Filologice Vă invită la lectura cărţilor, semnate de prozatorul, publicistul şi eseistul Aurelian Silvestru, editate la Chişinău, la Editura „Tocono”.


„Pragul sau alte Fărâme de Suflet” este un volum alcătuit din mai multe narațiuni scurte, diverse ca specii: povestiri, parabole, legende, eseuri, structurate pe blocuri tematice. Istorioarele povestite au un fir ascuns, iar descoperirea este mereu încântată și seducătoare pentru cititor, dat fiind, faptul că autorul le îmbracă în haina parabolei, speciei care, prin definiție, sugerează permanent un alt plan. Un plan al simbolurilor şi conceptelor.
Plină de simboluri este şi a doua carte semnată de A. Silvestru: „Aforisme”. „Lumea este imperfectă. Contează, însă, nu cum o găseşti când vii, ci cum o laşi când pleci” afirmă scriitorul.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu