30 aprilie 2017

COMORILE MUZEELOR EUROPENE

Comorile muzeelor europene   O contribuţie deosebită la completarea Colecţiei de Documente Rare ale Bibliotecii Ştiinţifice USARB este volumul Comorile Muzeelor Europene: Enciclopedie ilustrată de artă / au lucrat: A. Ivanova, G. Kiriiak, I. Kostraba [et. al]; autorul comentăriilor: Ekaterina Tuinova ; traducere din rusă: Olga Mihailenko, Elena Vizir. – [S. L.]: Roossa, 2012. - 335 p.: il.
   Cartea Comorile Muzeelor Europene include o selecţie de opere de artă din Muzeul Luvru, Galeria Uffizi, Galeria din Dresda, Galeria Naţională din Praga, Muzeul Naţional din Varşovia şi Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. La fiecare muzeu/galerie avem o descriere a acestuia/acesteia, iar la fiecare capodoperă gasim informaţii despre autor, cât şi o descriere amănunţită a lucrării. Cu această lucrare aveţi posibilitatea de a călători prin sălile din Ermitaj, cunoaşte viața artiștilor celebri și istoria capodoperelor din lumea artei, arhitecturii și sculpturii: Jan Van Eyck, Paolo Veronese, Pieter Paul Rubens, Jean-Baptiste Pigalle, Thomas Gainsborough, Anthoni Schoonjan, Nicolae Grigorescu, Jan Fyt, Francesco Albani, Van Dyck etc.
   Coperta este din mătase naturală cu inserţie de argint, filele sunt din hârtie specială de origine finlandeză ce dă o posibilitate de a reda la maxim naturaleţea tablourilor. Cartea a fost premiată la expoziţia din Frankfurt şi este parte din seria carţi de colecţie de artă, având o ediţie limitată.

Cuprins Comorile muzeelor europene
Cuprins Comorile muzeelor europene
Cuprins Comorile muzeelor europene
Cuprins Comorile muzeelor europene


Niciun comentariu: