Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

09.02.2017

Dinu Lipatti, Colecţia Muzica Viva, Vol. XIII


   Stimaţi utilizatori, colecţia oficiului Documente muzicale, USARB s-a îmbogăţit cu un volum dedicat „vieţei ca o ofrandă” a  pianistului, compozitorului şi pedagogului român  Dinu Lipatti, apărut în colecţia „Muzica Viva”, semnat de  Olga Grigorescu.
   Dinu Lipatti este acel care a reuşit un echilibru perfect între gândire şi sensibilitate, între rigoare şi libertate, între claritate şi densitate, ceea ce a asigurat viabilitatea şi modernitatea viziunii sale artistice peste decenii. Marele George Enescu a subliniat faptul, că Dinu Lipatti i-a înţeles perfect intenţiile şi i-a interpretat lucrările ca nimeni altul.

„Alăturăm numele lui Dinu Lipatti de acela al lui George Enescu, căci o fericită coincidenţă a făcut ca pe pământul acestei ţări să se nască, la o depărtare de 36 de ani, doi mari artişti, din medii diferite, având însuşiri identice: modestie, putere de muncă, avânt creator, imensă dragoste pentru arta pe care o slujeau cu sfinţenie...”
Olga Grigorescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu