18 mai 2016

SĂ CĂLĂTORIM VIRTUAL PRIN MUZEELE LUMII!

   Din iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor, la 18 mai al fiecărui an începînd cu 1977 se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor, care are drept obiectiv principal promovarea accesului la colecţiile muzeelor.
   În colecţia Mediatecii se păstrează documente electronice care vă permit să efectuaţi o vizită virtuală prin mai multe muzee mari ale lumii.
Muzeul Luvru (DVD) - Luvru este cel mai mare muzeu de istorie şi artă din Franţa şi unul dintre cele mai importante muzee din lume. DVD-ul conţine o excursie virtuală prin cele 25 de camere ale muzeului însoţită de comentarii cu privire la mai mult de 1 000 de lucrări artistice preţioase expuse în muzeu.
coperta DVD  Muzeul Luvru
coperta DVD Muzeul Luvru


Muzeul d'Orsay (CD) - Vizita virtuală vă propune un tur imaginar prin sălile muzeului d'Orsay: 300 de lucrări de artă plastică, însoţite de 5 ore de comentarii făcute de specialiştii din domeniul istoriei şi artei, un ghid personal care vă conduce prin toate sălile muzeului.
coperta DVD Muzeul d'Orsay
coperta DVD Muzeul d'Orsay
Muzeul de artă şi cultură Hermitage (CD) din Sankt Petersburg, Rusia, fondat în 1764 de către Ecaterina cea Mare. Unul din cele mai mari şi cele mai vechi muzeu din lume. Cu ajutorul CD-ului puteţi să admiraţi aproape 200 de lucrări de artă din 13 colecţii, CD mai conţine 100 de biografii, un album personalizat, ilustraţii cronologice.

coperta DVD Muzeul de artă şi cultură Hermitage
coperta DVD Muzeul de artă şi cultură Hermitage

Niciun comentariu: