Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii. M. Eminescu

02.04.2019

2 APRILIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CĂRŢII PENTRU COPII ŞI TINERET

Cartea e un univers secret creat de un om înzestrat cu geniu
VOLTAIRE

Ziua internationala a cartiiÎn data de 2 aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, instituită de către Asociaţia Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY) în 1967.  Scopul  acestei zile este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor și tinerilor către lectură. Această zi a fost aleasă în memoria marelui scriitor şi poet danez Hans Christian Andersen.
Cu ocazia acestei zile, Vă invităm în sala de lectură nr. 4 Documente în limbi străine unde este organizată expoziţia „Crâmpeie din clipele copilăriei”, care cuprinde cărţi pentru copii şi tineret în limbile engleză, franceză şi germană din colecţiile Bibliotecii Ştiinţifice USARB şi Vă îndemnăm să consultaţi expoziţia on-line „Hans Christian Andersen, scriitor şi poet danez, „regele basmului” – 210 ani de la naştere (1805 – 1875)”  – o prezentare selectivă a documentelor din colecţia BŞ USARB care ilustrează viaţa, creaţia şi activitatea renumitului povestitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu