30 martie 2017

CARTEA DE AUR A BASARABIEI ŞI A REPUBLICII MOLDOVA

   Colecţia de Documente Rare a BŞ USARB s-a îmbogăţit cu volumul de lux, semnat de  Roşca Denis. Cartea de aur a Basarabiei şi a Republicii Moldova. Chişinău : Pontos, 2016.- 652 p. : fot.
   Cartea de aur a Basarabiei şi a Republicii Moldova include 1800 de biografii ale personalităților, originari din Moldova, ce au rezultate în domeniul lor de activitate în perioada de acțiune 1812 – 2016.  Această carte este creată după criterii subiective și nu pretinde la titlul de Enciclopedie Națională. Oamenii au fost incluşi în ordine alfabetică, în prim plan fiind numele, cu litere mari, urmat de prenume.  Realizările personalităţilor au fost colectate de pe toate continentele şi sunt incluşi şi descendenţii basarabeni până la a 3-a generaţie (nepot/nepoată). Criteriile de excelenţă au fost separate pentru fiecare, dar lecturând atent biografiile, se observă menţinerea acelui “prag de trecere” la cotaţii înalte. Lucrarea este o sursă de motivație și inspirație pentru tânăra generație, un motiv de mândrie națională.
   Denis Roşca, este un tânăr economist basarabean fascinat de numărul impresionant de compatrioţi, care s-au manifestat plenar în toate domeniile, pe toate continentele, au atins performanţe, au bătut recorduri, au obţinut victorii, Nobeluri, Oscaruri, au schimbat Lumea, au marcat Istoria Naţională şi Universală.



Niciun comentariu: