22 martie 2017

22 MARTIE – ZIUA MONDIALĂ A APEI

ziua mondiala a apei
“Tu nu ai nici gust, nici culoare, nici miros, neştiind ce este aceasta, nu se poate de spus că eşti necesară pentru viaţă, tu singură eşti viaţa, tu eşti cea mai mare bogăţie din lume”
Antoine de Saint-Exupéry

   Anul 2017 este declarat ANUL PROMOVĂRII ŞI IMPLICĂRII ÎN REALIZAREA OBIECTIVELOR GLOBALE 2030, obiectivul 6 de dezvoltare durabilă, fiind APA CURATĂ ŞI IGIENA.
La 22 martie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Mondială a Apei.
   Tema zilei pentru 2017 - „Apa și apa uzată” - este axată pe apa reziduală, care trebuie percepută ca o resursă valoroasă pentru economia circulară și care trebuie gestionată în condiții de siguranță, privită ca o investiție eficientă pentru sănătatea oamenilor şi a ecosistemelor naturale, potrivit http://www.worldwaterday/.
  Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza atât potențialul pentru o cooperare extinsă, cât și răspunsurile la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.
   Stimaţi utilizatori, Vă invităm să vizitaţi expoziţia “Apă sfântă – Apa vieţii”, organizată şi vernisată cu acest prilej în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psihopedagogice, naturii, reale. Arte. Expoziţia înserează cele mai reprezentative documente din colecţia Bibliotecii Ştiinţifice în care apa este tratată ca componentă esenţială a ecosistemului global, cea mai importantă sursă pentru viaţă.
expoziţia Apă sfântă – Apa vieţii
cititori la expoziţia Apă sfântă – Apa vieţii
expoziţia Apă sfântă – Apa vieţi

Niciun comentariu: