19 ianuarie 2017

OAMENI ILUŞTRI ÎN ISTORIA UNIVERSITĂŢII „ALECU RUSSO” : LIDIA STUPACENCO



„A fi un profesor foarte bine pregătit înseamnă a cunoaşte la perfecţie elevul, a fi stăpân pe conţinutul învăţământului, a utiliza tehnologii avansate procesului de învăţământ.”
 Lidia Stupacenco



Stimaţi cititori!
   Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la naştere a marelui pedagog, Lidia Stupacenco, trecută cu mare regret în nefiinţă, în sala de lectură nr. 3 Ştiinţe psiho-pedagogice, naturii, reale. Arte este vernisată expoziţia „Oameni iluşrti în istoria universităţii „Alecu Russo” din Bălţi: Lidia Strupacenco - pedagog, doctor în pedagogie, conferenţiar universitar - 70 de ani de la naştere (2 ianuarie 1947 – 28 decembrie 2012)”. Expoziţia reflectă principalele momente ale vieţii şi activităţi didactico-ştiinţifice a ex-decanului Facultăţii Pedagogie, Psihologie şi Asistenţă Socială (1994-2006), dr. în pedagogie, conf. univ. Lidia Stupacenco, cercetător cu contribuţii notabile în domeniul pedagogiei, coordonator al activităţii istructiv-educative, autor a mai multor proiecte care au rezultat cu implementarea noilor tehnologii educaţionale şi informaţionale de predare-învăţare în şcoala superioară.



3 comentarii:

Unknown spunea...

Dna Stupacenco a fost un profesor, care a înscris o pagină marcantă în istoria Universităţii bălţene, care a educat zeci de generaţii de studenţi în spiritul dragostei pentru profesia aleasă. Fie-i amintirea veşnică!

Unknown spunea...

O doamna cu sufletul mare care a pus în inima fiecărui student un strop de dragoste față de carte,un strop mărinimie și multă curiozitate pt tarimurile pedagogiei,un sincer mulțumesc pt tot ce a făcut și creat.

Unknown spunea...

Am ascultat cursul de pedagogie predat de Dna Stupacenko in anii 1978-1982. A fost o Doamna cu inima mare. Un sincer mulțumesc pt creativitatea Dumneaei.